Op basis van de collectie van Herman Schepers werd eind 20e eeuw een fraai museum ingericht in het centrum van Eibergen. De villa aan de Grotestraat kijkt uit op de middeleeuwse Oude Mattheus, waar Willem Sluiter de reformatie mee-maakte en op de bibliotheek, nieuwbouw op de plek, waar Menno ter Braak woonde tot hij Eibergen ontgroeide en Europeaan werd.

de scheper

Museum de Scheper laat u de hele geschiedenis van Eibergen zien: van geologische vondsten uit tijden van vóór de sauriërs tot gebruiksvoorwerpen uit eind vorige eeuw en af en toe een expositie met beeldende kunst of een historisch onderwerp. De gemoedelijke sfeer wordt in stand gehouden door meer dan zestig vrijwilligers, die er genoegen in scheppen de collectie goed te onderhouden, goed uit de verf te laten komen en u van dienst te zijn met koffie, informatie en gezelligheid.

Culture Museum

museumdescheper.nl

2 ratings

Added 2 years ago

Report Site


« Showcase   Submit a Site

News

Over 8 Times Faster Than Wordpress
5/3/2016

We've known for a long time that Typesetter is fast. It's something we take pride ... Read More

Typesetter 5.0.1
3/28/2016

Typesetter 5.0.1 is now available for download. 5.0.1 includes fixes for bugs reported ... Read More

More News

creisi productions

Dienstleistungen von creisi productions, Luzern (Schweiz): Konzeption, Planung und Erstellung Ihres Internet-Auftritts, Betreuung und Aktualisierung Ihrer Website, Programmierun...

Find out more about our Provider Spotlight

Log In

  Register